• ZŠ Kúpeľná 2, Prešov

    ZŠ Kúpeľná 2, Prešov

    1973 - 2023

  • ZŠ Kúpeľná má 50 rokov

    ZŠ Kúpeľná má 50 rokov

    1973 - 2023

Škola
Škola2

:: Aktuality

Veselá kuchynka - Miešané nápoje, 2024

V rámci činnosti ŠKD si žiaci 2. oddelenia pripravili v kuchynke školy osviežujúci nápoj. Cieľom aktivity bolo viesť deti k samostatnosti a sebestačnosti pri príprave jedla a nápojov, získavať základné zručnosti. Sami si všetko nachystali - u niektorých to bolo prvýkrát, čo sami krájali naozajstným nožíkom. Aktivita deti napĺňala a veríme, že prispela aj k získaniu odvahy pre činnosti v kuchyni.

 

Mgr. Andrea Maľarová

 

Moje (ne)istoty 2024

Návšteva mesta Kežmarok je zakaždým príjemným výletom. Tentoraz sme ju absolvovali s Veronikou Oboňovou (8.C), ktorá si išla prevziať diplom za 3. miesto v súťaži Moje (ne)istoty 2024 v kategórii A1 – žiaci ZŠ.

Veronika sa s náročnou témou popasovala statočne - rozhodla sa odkázať mladým ľuďom, že sa môžu od niekedy náročnej reality odreagovať prečítaným nejakej novej zaujímavej knihy.

 

Veríme, že ju účasť na vernisáži inšpirovala do ďalšej tvorby a k úspechu jej gratulujeme!

 

Nikola Murinová

Školská jedáleň

Aktualizácia sekcie Školská jedáleň

Pátrame po stopách prírodných spoločenstiev

Rozvíjať spôsobilosti pre objektívne skúmanie sveta a vyhľadávať informácie v rôznych literatúrach. Aj takto učiteľ prispieva k smerovaniu žiakov, ktorých úlohou je vyjadrovať aktuálne poznanie, diskutovať so spolužiakmi o pozorovaných skutočnostiach. Zároveň poskytovať žiakom dostatok času na skúmanie situácií a javov tak, aby sami získali nové poznanie, ktoré je funkčne začlenené v ich aktuálnom systéme vedomostí. Usmerňovať žiakov, ktorých úlohou je samostatne tvoriť nové poznatky vlastnou bádateľskou činnosťou.

 

PhDr. Anna Hyrjová

Slávici z lavice 2024

Súťaž žiakov v speve populárnych piesní „Slávici z lavice“ každoročne organizujú centrá voľného času v rámci celého východného Slovenska. Okresné kolo súťaže sa uskutočnilo dňa 19.4.2024 v ABC- Centre voľného času v Prešove. Spevácke výkony súťažiacich boli na vysokej umeleckej úrovni. V každej kategórii porota vyhodnotila tri najlepšie interpretácie.

 

Našu školu reprezentovali žiačky: Simona Horváthová 5.A  a  Ema Schneiderová  7.B.

Ema Schneiderová si vyspievala Cenu poroty za interpretáciu populárnej piesne.

Dievčatám srdečne blahoželám a ďakujem za reprezentáciu našej školy!

 

Mgr.Lenka Michaliková

Spelling Bee 2024

        Dňa 22.4.2024 si naši tretiaci zmerali sily v hláskovacej súťaži  v anglickom jazyku, ktorá je vo svete známa pod názvom “Spelling Bee”. Vedieť správne vyhláskovať slová v anglickom jazyku je dôležité, pretože mnohé slová sa inak čítajú a inak píšu.  Súťažiaci mali správne vyhláskovať 10 anglických slov v čo najkratšom čase.  Zvíťazili traja najlepší a najrýchlejší:

 

PaedDr. Natália Fečíková, Mgr. Andrea Prčíková

Slávik Slovenska 16.04.2024

Dňa 16.4.2024 sa v ABC-Centre voľného času konalo okresné kolo speváckej súťaže „Slávik Slovenska.“ Speváci  dostali možnosť predviesť svoj talent na 32.ročníku súťaže v speve ľudových piesní.

 

Mgr.Lenka Michaliková

Hry so seniormi 2024

V stredu dňa 10.4.2024 sme sa s deťmi ZŠ Kúpeľná vybrali navštíviť našich milých seniorov na Sabinovskej ulici v Prešove. Po spoločnom spontánnom a srdečnom privítaní, nás čakalo príjemné popoludnie plné zábavy.

 

Ďakujeme seniori a tešíme sa na budúce.

Vych. Mgr. M. Fecková a deti z 3. oddelenia (1.C. a 3. A triedy)

Veselá vajíčková lúka 2024

Hoci je už Veľká noc za nami v Školskom klube detí sme si ju predsa len ešte trocha pripomenuli. Slniečko nám krásne hrialo, a tak sa deti mohli zabaviť pri hľadaní veľkonočných vajíčok a zajačikov. Úlohou bolo nájsť ich čo najviac. Na tajnom mieste sa skrývala aj sliepočka s kuriatkami, ktorú šikovne našiel a zároveň získal špeciálnu odmenu Dávid Ferenc zo 6. oddelenia. Hoci vyhrať mohlo iba jedno oddelenie, ani ostatné neodišli naprázdno a každé získalo malú drobnosť na pamiatku. Víťazom tejto veselej vajíčkovej lúky sa nakoniec stalo 9. oddelenie. Srdečne blahoželáme.

                                                                                         

Mgr.Ľ. Krištofová

Školský časopis

 

Špeciálne vydanie časopisu Surfer

 

Milí čitatelia,

 

prinášame Vám špeciálne vydanie časopisu Surfer.

Keďže sme sa snažili priniesť rôznorodé texty a ilustrácie, veríme, že si každý čitateľ nájde niečo zaujímavé.

Prajeme Vám príjemné čítanie a tešíme sa na Vaše reakcie!

 

Redakčná rada

Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.
OK